چطور به تنگه دار برسیم؟

به گزارش آوای وحش، برای طبیعت گردی لازم نیست همه صخره نوردهای حرفه ای یا قایق رانان متخصص باشند. تنگه دار در شهر نوشهر، منطقه ای ست که حتی آنهایی که آموزش ندیده اند هم از پس شیرجه زدن یا بالا رفتن از صخره هایش برمی آیند. در عین حال اینجا هنوز به مقدار جایی مثل تنگه واشی شلوغ نشده و همچنان برای مسافرانش پر از رمز و راز است.

چطور به تنگه دار برسیم؟

تنگه دار کجاست؟

این تنگه در واقع دره ای بسیار عمیق و باریک است که از وسط اش رودخانه سرکشی می گذرد. برای رفتن به این منطقه باید به سمت نوشهر در مازندران حرکت کنیم و بعد در 8 کیلومتری این شهر خودمان را به روستای کشک سرا برسانیم.

اگر از جاده چالوس راه بیافتیم، در دوراهی چالوس و نوشهر، به سمت نوشهر می پیچیم و وارد جاده کشک سرا می شویم. این جاده 8 کیلومتر قبل از نوشهر و در جاده باریکی از کنار پلی در سمت راست به روستا می رسد. بعد از کوشک سرا یا همان کشک سرا وارد یک جاده خاکی می شویم. و در دوراهی به سمت راست حرکت می کنیم تا به پل رودخانه کرکو برسیم. اینجا باید ماشین را پارک و بقیه جهت را پیاده طی کنیم.

اگر هم از سمت آمل به سمت این نقطه حرکت می کنیم باید بعد از رسیدن به نوشهر وارد جاده ساحلی 22 سیاهکلرود بشویم و در ادامه همین جهت بالا را طی کنیم. اگر کسی بدون خودروی شخصی قصد آمدن به این تنگه را دارد باید سوار اتوبوس هایی که از نوشهر به سمت چالوس می فرایند شده و در روستای کوشک سرا پیاده گردد.

در جهتمان از رستوران های اول راه، کندوان و آش های معروف هیزمی سیاه بیشه تا جگرهایی که در هزار چم از دم مغازه ها آویزان شده قرار دارند.

راهنمای رفتن به دریاچه فراخین

چرا باید تنگه دار را ببینیم؟

در تنگه دار فرصت رودخانه نوردی با جریان آب برایمان فراهم است. خیلی ها برای رسیدن به این فرصت حاضرند از مسافت های بسیار دوری به نوشهر و روستای کشک سرا بیایند. بنابراین در این طبیعت قرار است چیزی فراتر از جنگل و چیزی بیشتر از رودخانه ببینیم. در تمام جهتمان به تماشای صخره های خزه بسته، پیچک های آویزان، باریکه های نور و دیوارهای بلند می نشینیم و از چشم انداز لذت می بریم.

خوبی رودی که از اینجا می گذرد این است که دائمی ست و در هر فصلی که به آن سر بزنیم جاری است. اما برترین فصل تماشا آن بهار است؛ هم هوا خنک تر است و هم عمق آب بیشتر.

عمق رودخانه در میانه های آن زیاد نیست؛ یعنی تا 400 متر مسافت دره را می توانیم بدون اضطراب از وسط آب پیاده برویم و آب بالاتر از زانویمان نیاید. هرچه جلوتر برویم، جهت تنگ تر و عمق آب هم بیشتر می گردد و دست آخر به جایی می روسیم که آب حداقل تا سینه مان می رسد. برای همین بهتر است یا شنا بلد باشیم، یا جلیقه بپوشیم یا به صورت گروهی طنابی در دستمان گرفته باشیم.

در طول جهت گاهی به استخرهای طبیعی برخورد می کنیم که اگر عمق کافی داشته باشد می توانیم در آن شیرجه بزنیم. جهت ابتدا تا انتهای دره حدود 1.5 کیلومتر است و رفت و برگشتش حدودا سه کیلومتر می گردد.

نکته مهمی که در انتخاب کردن تنگه به عنوان مقصد باید مد نظر داشته باشیم این است که اینجا خیلی برای بازی بچه ها یا راه رفتن آنهایی که پادرد دارند مناسب نیست. برای همین هم خیلی وقت ها بعضی از افراد یک فرش کوچک همان ابتدای راه انداخته اند. و چاره ای جز نشستن و انتظار برای بازگشت همسفران شان ندارند.

ویژگی مثبت تنگه دار برای تهرانی ها هم این است که فاصله اش تا مرکز به 4 ساعت بیشتر نمی رسد. برای همین می توان یک روزه به این بهشت آمد و دوباره برگشت.

چه لوازمی ببریم؟

باید با خودمان یک دست لباس اضافه همراه داشته باشیم. چراکه تنگ دار جایی برای بالا زدن پاچه ها و خیس شدن لبه شلوارمان نیست. بلکه باید انتظار خیس شن بیشتر از این حرف ها را داشت.

موقع پیاده روی در آب گاهی جهت ما عمق زیادی پیدا می نماید. برای همین باید یک طناب به همراه داشته باشیم. تا آنهایی که شنا بلد نیستند هم از این سرگرمی لذت ببرند. تمام جهت قرار است از بین آب های یک رودخانه حرکت کنیم. برای همین نباید با پوشیدن کتانی، دمپایی یا آوردن بار سنگین خودمان را خسته کنیم.

جاذبه های نزدیک

داخل روستای کوشک سرا یک موزه محلی درست شده که هم می توانیم از آن تماشا کنیم، هم لباس محلی بپوشیم و عکس بگیریم. به خاطر عوایدی که از این موزه صرف تحصیل دانشجویان روستا می گردد می توانیم در این عمل خیر هم سهیم شویم.

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 30 دی 1400 بروزرسانی: 30 دی 1400 گردآورنده: wildbuzz.ir شناسه مطلب: 1252

به "چطور به تنگه دار برسیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور به تنگه دار برسیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید