آثار در پایگاه نقد شعر، صادقانه و با صراحت نقد می شوند

به گزارش آوای وحش، به گزارش خبرنگاران ، زهیر توکلی در ابتدای نشست، اعلام کرد: پایگاه اینترنتی نقد شعر از سال 1396 برای اعتلای ادبیات معاصر ایران افتتاح شد که هدف اصلی آن آموزش شعر و یاری به هنرجوها و شاعران جوان است تا بهتر بتوانند کار هنری خود را سامان دهند و بستری برای انتقال تجربه از طرف اساتید برجسته که سابقه بیشتری دارند به شاعران جوان است.

آثار در پایگاه نقد شعر، صادقانه و با صراحت نقد می شوند

وی اضافه کرد: پایگاه نقد شعر، 5000 نفر هنرجو دارد و یکی از معدود کارهای فرهنگی است که با بودجه بسیار کم، بازده بسیار خوبی دارد. در این پایگاه ها شاعران و نویسندگان جوان به وسیله خوانش و آنالیز آثارشان، فوت و فن های نهایی را می آموزند و به دانش هایی مسلط می شوند که شاید در دل کلاس های درس به دست نیایند. همه شاعران می توانند بدون هیچ هزینه ای در نخستین پایگاه نقد شعر عضو شوند و به صورت رایگان اشعار خود را مورد نقد قرار دهند.

توکلی درباره آفت های جلسات شعر و نقد گفت: در جلسات شعر و نقد دو آفت وجود دارد که یکی از آنها، تعارف و رودربایستی است که در واقع جلسه نقد نیست و یک دورهمی شاعرانه است و در آن نقدی انجام نمی گردد. مورد بعدی حضور اساتیدی است که در جلسات جدی، نقد انجام می دهند و همه هنرجوها و شاعران جوانی که زیر نظر آنها هستند را بدون توجه به استعداد ذاتی هنرجو، مانند خودشان تکثیر می نمایند. این روش آموزش متاسفانه مانع رشد و شکوفایی هنرجو خواهد بود.

سردبیر پایگاه نقد شعر درباره محاسن این پایگاه و فعالیت های آن اظهار کرد: یکی از خوبی های پایگاه نقد شعر این است که مشافهه و رودررو بودنی در آن وجود ندارد بنابراین تعارفی هم در کار نیست؛ شاعری که شعر خود را برای نقد شعر می فرستد با این پیش فرض جلو می رود که شعرش نقد و تحلیل گردد به همین علت بدون تعارف و رودربایستی منتقدها و شاعرانی که کارشناس این حوزه هستند، صادقانه و باصراحت شعری که برایشان ارسال شده است را نقد می نمایند. شرط منتقدی که نقد آموزشی انجام می دهد صداقت است و افرادی که کار نقد انجام می دهند رسالت و تعهد نقد خود را با تعارف و بی انصافی به درستی انجام نمی دهند. از طرف دیگر نقدشوندگان غرورشان اجازه نمی دهد شعر خود را به نقد بگذارند و شعر خود را در جاهایی نشر می دهند که مورد تعریف و تمجید واقع شوند.

وی گفت: یکی از کارهای ویژه پایگاه نقد شعر، ایجاد عدالت است که برگزاری کارگاه های آموزشی در شهرستان ها یکی از این موارد است. این کارگاه ها قبلاً وجود داشته اما قصد داریم آن را توسعه دهیم. انجمن های شعری که در شهرستان ها در حال فعالیت هستند به وسیله پایگاه معرفی و حمایت می شوند.

توکلی اضافه کرد: در این پایگاه برای تحول در رویکردهای نقد آثار و انتقال دانش به نویسندگان و شاعران جوان و درنهایت ارتقای کیفی فعالیت های آنها، از اساتیدی که به عنوان استاد و منتقد در این پایگاه حضور نداشتند می خواهیم که در پایگاه عضو شوند تا بتوانیم از حضور آنها استفاده کنیم و دامنه سلیقه ها را توسعه دهیم.

وی در سرانجام گفت: ما در این پایگاه دنبال سطح بندی هنرجوها هستیم و برای شاعرانی که در سطح بالاتری هستند با پشتیبانی پایگاه مجموعه شعر اول آنها را چاپ کنیم. بعلاوه قصد داریم تبعیض شکنی رخ دهد و از تمام اساتیدی که در شهرستان ها وشاعران مشهور و پیش کسوتی که به عنوان شاعران صاحب قلم و صاحب سبک می شناسیم، حضور داشته باشند و شعر شاعران جوان را مورد نقد قرار دهند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 25 تیر 1402 بروزرسانی: 25 تیر 1402 گردآورنده: wildbuzz.ir شناسه مطلب: 1590

به "آثار در پایگاه نقد شعر، صادقانه و با صراحت نقد می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آثار در پایگاه نقد شعر، صادقانه و با صراحت نقد می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید