انتشار اخبار جعلی بمثابه واکنش زنجیره ای شکافت اتم

به گزارش آوای وحش، اگرچه مدل های ریاضی مرسوم، عموماً مفید هستند، اما معمولاً نمی توانند به طور کامل پیچیدگی های نحوه انتشار اطلاعات نادرست را به نمایش بگذارند.

انتشار اخبار جعلی بمثابه واکنش زنجیره ای شکافت اتم

غزال زیاری: اخیراً تیمی از دانشگاه شاندونگ، با الهام گرفتن از واکنش های هسته ای، مدل نوی را برای انتشار شایعات ایجاد نموده اند. این رویکرد نو، دیدگاه های تازه ای را درباره مکانیسم های پشت پرده انتشار اطلاعات نادرست آنلاین و استراتژی های بالقوه برای مبارزه با آن ها ارائه می دهد.

اغلب از مدل های ریاضی برای شبیه سازی انتشار شایعه و از سوی دیگر راهنمایی کوشش ها در راستای مقابله با اطلاعات نادرست استفاده می گردد. این مدل ها معمولاً از اصول مدل سازی اپیدمی بهره می برند؛ به نحوی که با شایعات مثل میکروب های مسری رفتار می گردد. اگرچه این مدل ها به طور کلی مفید هستند، اما اغلب قادر نیستند تا پیچیدگی های نحوه انتشار اطلاعات نادرست را به صورت کامل نشان دهند.

ونرونگ ژنگ نویسنده این مقاله دراین باره گفت: مدل های بیماری های عفونی اکثراً ممکن است انتشار شایعات را به عنوان یک فرآیند غیرفعال دریافت عفونت در نظر بگیرند؛ بنابراین تغییرات رفتاری و روانی افراد در دنیای واقعی و بعلاوه تأثیر رویدادهای خارجی بر انتشار شایعات را نادیده می گیرند.

مدل شکافت هسته ای

این روزها اطلاعات نادرست یا گمراه نماینده به طرز عجیب و آسانی به صورت آنلاین منتشر می شوند. ذات ناشناس و غیرشخصی اینترنت، همراه با ابزارهای پیشرفته ای مثل هوش مصنوعی، این امکان را برای افراد شرور فراهم می نماید تا به راحتی حقیقت را دست کاری نمایند؛ تا جایی که تشخیص واقعیت و تخیل و درست و نادرست برای دیگران سخت خواهد شد.

در این دوران مدرن اطلاعات نادرست، درک مکانیسم نحوه انتشار دروغ ها و شایعات، در راستای انجام اقدامات متقابل و مؤثر برای مقابله با آن ها لازم است و از همین رو اعضای این تیم، با فاصله گرفتن از مدل عفونت سنتی، به سراغ مدل سازی مدرنی رفته اند و با انتشار شایعه را با شکافت هسته ای مقایسه نموده اند؛ دقیقاً مثل همان واکنشی که در راکتورهای هسته ای رخ می دهد.

در مدل آن ها، شایعات مثل نوترون ها عمل می نمایند، ذراتی که آغازنماینده شکافت هسته ای هستند. افراد با مواجهه با این شایعات، آن ها را به دیگران منتقل می نمایند و واکنشی زنجیره ای از انتشار اطلاعات نادرست ایجاد می گردد.

ژنگ در تشریح این موضوع گفت: وقتی افراد با شایعات روبرو می شوند، تحت تأثیر منافع شخصی شان، تصمیم می گیرند که آیا این خبر (شایعه) را پخش نمایند و یا قبل از انتشار این خبر، به آنالیز مجدد احتیاج است.

او ادامه داد: بر اساس مشاهدات آستانه های مختلف شکافت اورانیوم، افراد هم بر اساس تأثیر آستانه های منافع خودشان، با در نظر گرفتن رفتار و تفاوت های فردی به گروه هایی تقسیم می شوند. این با واقعیت همخوانی بیشتری دارد.

مبارزه با اطلاعات نادرست

این دیدگاه نو درباره انتشار شایعات، می تواند درباره الگوهای انتشار شایعات شفاف سازی نموده و استراتژی هایی را درراستای کاهش اثرات آن ها در اختیار افراد قرار دهد. ژنگ دراین باره شرح داد: وسعت انتشار شایعات، ارتباط نزدیکی با نسبت کاربران منطقی اینترنت دارد. این نشان می دهد که آموزش تا چه حد اهمیت دارد: هر چه سطح تحصیلات فرد بالاتر باشد، او می تواند در هنگام دریافت اطلاعاتی که تشخیص درست و نادرستش سخت است، راحت تر به شایعات شک نموده و آن ها را زیر سؤال ببرد.

با در نظر گرفتن نقش هوش مصنوعی، تضاد واضح تری به چشم می خورد. محققان دانشگاه واترلو در مطالعه اخیرشان به صورت سیستماتیک نسخه اولیه درک ChatGPT از اظهارات را در شش دسته طبقه بندی کردند: حقایق، توطئه ها، اختلاف نظرها، تصورات غلط، کلیشه ها و داستان ها. آن ها متوجه شدند که GPT-3 اغلب اشتباه می نماید؛ درباره یک پاسخ معین، متناقض حرف خودش پاسخ می دهد و اطلاعات نادرست و مضر را تکرار می نماید.

رویکرد معین شده به وسیله ژنگ می تواند به دولت ها و کارشناسان رسانه در کوشش برای مقابله با اطلاعات نادرست یاری کند. او دراین باره گفت: یافته های ما نشان می دهد که در ابتدا شایعات در مقیاس کوچک منتشر می شوند که نشان دهنده احتیاج به نظارت در زمان واقعی به وسیله پلتفرم های رسمی است. وقتی شایعات احتمالی کشف شد، دولت یا رسانه های رسمی باید محتوا را آنالیز و اصلاح نمایند. این امر به شهروندان این امکان را می دهد تا به شکل مؤثری از انتشار شایعات جلوگیری نمایند.

منبع: interestingengineering

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 15 مرداد 1403 بروزرسانی: 15 مرداد 1403 گردآورنده: wildbuzz.ir شناسه مطلب: 1638

به "انتشار اخبار جعلی بمثابه واکنش زنجیره ای شکافت اتم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتشار اخبار جعلی بمثابه واکنش زنجیره ای شکافت اتم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید