انواع واویشکا ، 7 طرز تهیه واویشکا با انواع گوشت و گیاهی

به گزارش آوای وحش، خوراک واویشکا از جمله است. واویشکا را هم با نان و هم با برنج برای و می توانید سرو کنید. بعلاوه واویشکا را هم با انواع گوشت و هم به صورت گیاهی می توانید تهیه کنید. چند روش طرز تهیه خوراک واویشکا را در این مقاله از در مجله خبرنگاران بخوانید.

انواع واویشکا ، 7 طرز تهیه واویشکا با انواع گوشت و گیاهی

فهرست انواع واویشکا با طعم اصیلی رشتی

واویشکا غذایی با ریشه روسی است که بعد از جنگ جهانی دوم به آشپزخانه گیلانی راه پیدا کرد. برای درست کردن واویشکا گیلانی می توانید هم از گوشت قرمز بهره ببرید و هم از گوشت مرغ یا دل و جگر مرغ، گوسفند و گوساله تکه ای یا چرخ نموده. اگر هم گیاهخوار هستید واویشکا را با بادمجان و بدون گوشت قرمز و گوشت سفید درست کنید.

دستور تهیه انواع واویشکا مشابه است؛ اگر روش درست کردن یکی از آنها را یاد بگیرید، به راحتی می توانید با همین روش مشابه، دیگر انواع واویشکا را هم بپزید و به عنوان یا ، تهیه کنید.

در ادامه این مطلب طرز تهیه انواع واویشکا که در واقع یک مدل خورشت تنک آب و غلیظ است را به شما آموزش می دهیم. انواع واویشکا را با نان یا یاسرو کنید.

ضمناً برای درست کردن انواع واویشکا، احتمالا به موادی مثل گوشت چرخ نموده، ، ، ، دل و جگر گوسفند، سیراب و شیردان،، ، ، انواع ادویه غذا مثل ، و ، و … احتیاج داشته باشید. بعلاوه انواع و را برای سرو واویشکا احتیاج دارید. این کالاها را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

واویشکا با گوشت چرخ نموده و سیب زمینی

واویشکا با گوشت چرخ نموده معروف ترین مدل واویشکا و یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی و از ساده ترین است که رسپی آن در اصل به استان گیلان تعلق دارد.

برای درست کردن واویشکا با گوشت چرخ نموده ابتدا پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید. حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را هم به صورت نگینی ریز برش بزنید و کنار بگذارید. سپس، گوجه فرنگی ها را هم بشویید و پوست بگیرید. در ادامه، گوجه ها را هم به صورت نگینی خرد کنید.

پس از آن، سیب زمینی ها را نیز بشویید و پوست بگیرید. سپس، سیب زمینی ها را نیز به صورت نگینی برش بزنید و کنار بگذارید تا بعدا آن ها را سرخ کنید.

اندازهی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازها را قبلا به صورت نگینی خرد کردید در این تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

پس از سبک شدن پیاز، سیر خرد شده را نیز به تابه اضافه کنید و برای یک دقیقه همراه با پیاز تفت دهید تا عطر سیر آزاد گردد. اندازهی زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به مواد داخل تابه اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا ادویه ها هم با پیاز و سیر تفت ببینند و عطرشان آزاد گردد.

گوشت چرخ نموده را نیز به تابه حاوی پیاز داغ اضافه کنید. گوشت را با مواد داخل تابه حسابی تفت دهید تا طعم سیر، پیاز و ادویه ها را به خودش بگیرید. همه مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با گوشت چرخ نموده ترکیب شوند و رنگ گوشت عوض گردد.

برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

واویشکا با سیرابی

اگر از بوی شیردان و سیرابی خوشتان نمی آید، اما می خواهید از خواص آنها، نهایت بهره را ببرید یا در رژیم غذایی تان یک تنوع مجذوب کننده ایجاد کنید، واویشکا سیرابی را به عنوان شام یا ناهار مقوی، به شما پیشنهاد می کنیم. طرز پخت واویشکا با سیرابی تا اندازه زیادی به طرز تهیه واویشکا شمالی با گوشت چرخ نموده شباهت دارد.

برای درست کردن واویشکا با سیرابی، باید دست به کار شوید و سیرابی و شیردان پاک شده را در ابعاد کوچک (3 سانتی متری) برش بزنید. سپس، قطعات سیرابی و شیردان را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.

سیرها و یک پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس، قطعات سیرابی و شیردان شسته شده را همراه با حبه های سیر و پیاز بدون پوست و درسته در قابلمه مناسبی بریزید.

اندازهی آب، چوب دارچین، برگ بو و کمی پودر فلفل سیاه را نیز به محتویات قابلمه اضافه کنید. اندازه آب باید به اندازه ای باشد که حدود دو بند انگشت بالاتر از قطعات سیرابی و شیردان قرار گیرد. این قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد.

سپس، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید. حدود 4 الی 5 ساعت صبر کنید تا سیرابی و شیردان روی شعله کم بپزند. بعد از پختن سیراب شیردان، باقی پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید.

حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را هم به صورت نگینی ریز برش بزنید و کنار بگذارید. در ادامه، گوجه فرنگی ها را بشویید و پوست بگیرید. پس از آن، گوجه های شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد نموده یا با یاری گوشتکوب برقی، رنده یا دستگاه غذاساز کاملا پوره کنید.

برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

واویشکا بادمجان (واویجه بادمجون)

واویشکا بادمجان یا به قول گیلک ها واویجه بادمجون یکی از انواع نسخه های واویشکای گیلانی است. این غذای ساده و خوشمزه را با نان یا برنج می توانید میل کنید.

برای تهیه واویشکا بادمجان باید مواد اولیه را آماده کنید. گوشت چرخ نموده را از فریزر بیرون بیاورید و اجازه دهید در دمای محیط یخ آن باز گردد. اگر هم گوشت چرخ نموده تازه دارید که احتیاجی به این کار نیست. سپس به سراغ فلفل دلمه ای، قارچ و گوجه فرنگی بروید و آنها را با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج گردد.

در ادامه نوبت به آماده کردن بادمجان است. دو عدد بادمجان را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. بادمجان ها را به شکل مکعب های کوچک خرد کنید و روی آنها نمک بپاشید. اجازه دهید نمک ها برای بیست دقیقه روی بادمجان ها باقی بماند تا تلخی آنها گرفته گردد. سپس بادمجان های خرد شده را آب بکشید تا نمک آن ها گرفته گردد. بادمجان ها را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آنها خارج گردد.

یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و داخل آن به اندازه لازم روغن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ گردد. سپس بادمجان های خرد شده و شسته شده را به تابه اضافه کنید و در روغن داغ تفت دهید. بعد از آنکه هر دو سمت بادمجان ها به خوبی سرخ شدند، آنها را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغنشان جذب دستمال گردد.

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید. در همان تابه ای که بادمجان را سرخ کردید اندازهی روغن اضافه کنید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن پیاز را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند.

سیرها را نیز پوست کنده و بشویید و با سیر له کن یا با رنده ریز به شکل پوره درآورید. سیر را نیز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تا جایی تفت دهید که عطر آن بلند گردد.

سپس گوشت چرخ نموده را به سیر داغ و پیاز داغ اضافه کنید و روی حرارت خوب هم بزنید تا گوشت کاملا باز گردد. تفت دادن گوشت را ادامه دهید تا زمانی که رنگ آن برگردد و به تیرگی متمایل گردد.

برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

واویشکا بوقلمون

واویشکا بوقلمون به خاطر خواص گوشت بوقلمون که سرشار از امگا 3 و دیگر مواد معدنی و ویتامین ها است یک غذای مقوی برای بچه ها و افراد سالمند و ورزشکاران به شمار میرود.

برای تهیه واویشکا بوقلمون، سینه بوقلمون را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد. بعد از آن سینه های بوقلمون را با یک چاقو به صورت مکعبی خرد کنید. اندازه تکه های بوقلمون نه باید زیاد درشت باشد و نه ریز. هرقدر یکدست تر آنها را خرد کنید در واویشکا ظاهر بهتری پیدا خواهند کرد و بهتر در یک زمان می پزند.

تکه های سینه بوقلمون را با یک عدد پیاز چهار قاچ شده و به همراه اندازهی آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به جوش بیاید. زمانی که روی قابلمه کف جمع شد، کف را با یک قاشق بگیرید و بلافاصله بوقلمون ها را آبکش کنید. دقت کنید در این مرحله احتیاجی به پختن گوشت بوقلمون نیست و این کار فقط برای برطرف بوی زهم بوقلمون انجام می گردد.

در ادامه، چهار عدد پیاز را تمیز بشویید و پوست بگیرید. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و اندازه کافی از روغن در آن بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت داغ گردد. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند. هر چه پیاز داغ بیشتر باشد واویشکا لذیذتر می گردد.

سیرها را نیز پوست بگیرید و با رنده ریز و یا سیر له کن به صورت پوره درآورید. سیرها را به پیاز اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا عطر آن بلند گردد. از آنجایی که سیر خیلی زود می سوزد حتما بعد از طلایی شدن پیازها به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا نسوزد.

بعد از آماده شدن سیر داغ و پیاز داغ، سینه بوقلمون را که از قبل شسته و خرد نموده اید اضافه کنید. تکه های بوقلمون را در روغن به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

سپس ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، دارچین، پاپریکا، فلفل قرمز را در گوشه ای از تابه با روغن تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد و از حالت خامی دربیایند. ادویه ها را با تکه های بوقلمون و سیر داغ و پیاز داغ به خوبی مخلوط کنید تا عطر و طعم مواد به خورد هم برود.

برای آموزش ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید

واویشکا مرغ

واویشکا مرغ، بعد از واویشکا با گوشت چرخ نموده، جزو متداول ترین انواع واویشکا است که به روش های مختلف و با مواد متنوعی تهیه می گردد. این غذا در کل به عنوان یک غذای ساده شناخته می گردد و می توانید از قارچ، سیب زمینی، سبزیجات مختلف و انواع چاشنی ها هم در تهیه آن بهره ببرید.

برای تهیه واویشکا مرغ، سینه یا فیله های مرغ را بشویید و به صورت مکعبی در قطعات 2 سانتی متری یا نواری خرد کنید. اجازه دهید فیله ها آب خود را از دست بدهند.

فلفل دلمه ای را بشویید و از وسط نصف کنید. دانه های فلفل را بیرون بیاورید و آن را به صورت نگینی خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و پوست آنها را بگیرید و نگینی خرد کنید. می توانید گوجه ها را رنده هم بکنید.

قبل از تفت دادن مرغ، ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. سپس سیرها را هم پوست بگیرید و ریز خرد کنید. در یک قابلمه یا تابه گود، اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.

سپس پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. بعد سیرها را بیفزایید و تفت دهید تا عطر آنها خارج گردد. کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت دهید تا از خامی بیفتند.

فلفل دلمه ای خرد شده را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید. احتیاجی به تفت دادن زیاد فلفل ها نیست، چون زود تلخ می شوند. سپس مرغ ها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ بدهند. به مدت 2 تا 3 دقیقه درب تابه را روی آن بگذارید و حرارت را کم کنید تا مرغ ها، طعم ادویه ها را بگیرند.

تکه های مرغ کمی آب انداختند، آنها را یک طرف تابه جمع کنید و طرف دیگر را رب گوجه فرنگی بریزید. رب گوجه را تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد.

بعد، رب گوجه را با تکه های مرغ ترکیب کنید. بعد گوجه فرنگی خرد شده یا رنده شده را اضافه کنید و هم بزنید. درب تابه را بگذارید تا گوجه فرنگی ها هم کمی بپزند و مزه خام ندهند.

برای آموزش ادامه مراحل و روش های مختلف روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

شوید واویشکا با مرغ

شوید واویشکا از جمله انواع واویشکا و مخصوص سفره گیلانی ها است. طرز تهیه شوید واویشکا با مرغ بسیار آسان است. این غذا با مرغ خوشمزه و سنتی گیلانی اصیل طعم و عطر بسیار دلپذیری دارد و معمولا به صورت خوراک همراه با نان یا به عنوان خورشت با برنج کته یا چلو سرو می گردد.

برای تهیه واویشکا مرغ گیلانی، ضروری است مرغ را به قطعات نسبتا کوچکی تقسیم کنید. در نظر داشته باشید که این خورشت واویشکا معمولا با استفاده از مرغ بدون استخوان درست می گردد.

سپس، یک عدد پیاز را هم به دلخواه به صورت خلالی یا نگینی قطعه قطعه کنید. تابه مناسبی را روی شعله قرار دهید و داخل آن اندازهی روغن حیوانی بریزید.

پیاز و مرغ را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید. درب تابه را ببندید. پس از گذشت چند دقیقه و اطمینان از آب انداختن پیاز، شعله را کم کنید و اجازه بدهید مرغ با آب پیاز کاملا بپزد، تفت ببیند و مزه دار گردد.

شوید را تمیز کنید و به دقت بشویید. شوید شسته شده را داخل آبکش قرار دهید تا آب آن کاملا خارج گردد. سپس، شوید را به صورت ساطوری خرد کنید.

قابلمه مناسبی را انتخاب کنید و روی شعله قرار دهید. سپس، کره محلی یا روغن کرمانشاهی را داخل قابلمه بریزید و شوید خرد شده را به همراه اندازهی زردچوبه به آن اضافه کنید. حالا باید منتظر بمانید تا سبزی سرخ گردد. مراقب باشید شویدتان نسوزد.

پس از سرخ شدن شوید، وقت آن است که قطعات مرغ پخته و تفت داده شده را به قابلمه حاوی سبزی اضافه کنید. روی این ترکیب، یک لیوان آب جوش بریزید. درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه بدهید خورشتتان جا بیفتد.

برای آموزش ادامه مراحل ، روی لینک این مقاله، کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

واویشکا دل و جگر

واویشکا دل و جگر یکی از روش های پخت این غذای گیلانی لذیذ است که در شهرهای مختلف با دل و جگر گوسفند، گاو یا دل و جگر غاز درست می گردد.

برای درست کردن واویشکا با دل و جگر گوسفند، ابتدا دل، جگر سفید و جگر سیاه گوسفندی را بشویید تا کاملا تمیز شوند. معمولا در جگر و دل، لخته های خون وجود دارند، این لخته ها را به خوبی جدا نموده و بشویید. سپس آنها را در یک آبکش بگذارید و اجازه دهید آب اضافی آنها خارج گردد.

سپس روی یک تخته آشپزخانه، جگر سیاه را به اندازه دلخواه برش بزنید. شمالی ها قطعات دل و جگر را درشت در نظر می گیرند چون بعد از پخت، آب می شوند. ولی شما می توانید آنها را میانه یا ریز هم خرد کنید. جگر سفید، جگر سیاه و دل گوسفند را به صورت نگینی درشت یا میانه خرد کنید و کنار بگذارید.

پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی زیر یا خلالی باریک خرد کنید. هر چه پیازها بیشتر باشند، واویشکای شما خوشمزه تر می گردد. سیرها را هم پوست بگیرید و خرد کنید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و پوست آنها را بگیرید و نگینی خرد کنید. می توانید گوجه ها را رنده هم بکنید.

در یک تابه اندازهی روغن سرخ کردنی یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی گردد.

وقتی پیاز سرخ شد، سیرها را اضافه کنید و تفت دهید، در حدی که عطر آنها خارج گردد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته گردد. جگر سفید و سیاه و دل خرد شده را در تابه بریزید و با سیر داغ و پیاز داغ تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.

برای آموزش ادامه مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

بیشتر بخوانید:

سوالات متداول درباره انواع واویشکا شمالی

غلظت انواع واویشکا چقدر باید باشد؟

هر چند اندازه غلظت انواع واویشکا در روش های مختلف فرق دارد و تا حد زیادی به سلیقه شما بستگی دارد، اما واویشکا در اصل یک خورش کم آب و غلیظ است. بنابراین باید کمترین اندازه آب را داشته باشد.

واویشکا بدون گوشت را چطور درست کنیم؟

برای طرز تهیه واویشکا رژیمی و بدون گوشت و به صورت گیاهی، می توانید به جای انواع گوشت مثل مرغ، گوشت چرخ نموده، بوقلمون و … از سویا خیسانده و آبکش شده بهره ببرید یا واویشکا بادمجان را بدون گوشت چرخ نموده تهیه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 بهمن 1403 بروزرسانی: 25 بهمن 1403 گردآورنده: wildbuzz.ir شناسه مطلب: 1728

به "انواع واویشکا ، 7 طرز تهیه واویشکا با انواع گوشت و گیاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع واویشکا ، 7 طرز تهیه واویشکا با انواع گوشت و گیاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید