شکر با مغز انسان چه می کند؟

به گزارش آوای وحش، ما عاشق مزه شیرینی هستیم. اما قند زیاد ممکن است منجر به افزایش وزن، دیابت و پوسیدگی دندان شود. ما می دانیم که نباید کیک و کلوچه و نوشابه زیاد مصرف کنیم اما گاهی مقاومت در برابر آن ها بسیار سخت است. یک متخصص تغییرات مغز انسان را با رژیم های پیشرفت دهنده چاقی بررسی کرد.

شکر با مغز انسان چه می کند؟

بدن انسان با قند یا دقیق تر با گلوکز کار می کند. گلوکز از یک واژه یونانی به معنی شیرینی می آید. گلوکز سوخت اصلی سلول های بدن از جمله سلول های مغزی است.

با توجه به اجداد و نیاکانمان، غذاهای شیرین منبع عالی انرژی و احساس خوش بودند و از سوی دیگر غذاهای تلخ و ترش موجب حس ناخوشایند و مسمومیت می شدند. به همین دلیل سیستم مغزی ذاتی انسان بر پایه شیرینی بنا شده و منبع سوخت آن نیز شیرینی است.

هنگامی که غذای شیرین می خوریم، سیستم دوپامین مزولیمبیک (سیستم پاداش) در مغز فعال می شود. دوپامین یک ماده شیمیایی است که می تواند در پاسخ به یک اتفاق خوب و مثبت ترشح شود و رفتارهای انسان را تقویت کند. هنگامی که دوپامین به دلیل خوردن شیرینی ترشح شود، فرد را به دنبال یافتن بیشتر آن شیرینی سوق می دهد.

امروزه یافتن غذاهای شیرین مانند نیاکانمان مشکل نیست. ولی متاسفانه عملکرد مغز ما هنوز همانطور است. پس چه اتفاقی می افتد هنگامی که بیش از حد قند مصرف کنیم؟

آیا شکر می تواند مغز را راه اندازی کند؟

مغز به طور مداوم از طریق فرایند نوروپلاستیسیت درحال بازسازی و بازنویسی است. این بازنویسی از طریق سیستم پاداش اتفاق می افتد. خوردن زیاد غذاهای شیرین می تواند موجب تحریک مکرر شود.

شیرینی می تواند حافظه را دچار اختلال کند

یکی دیگر از مناطق تحت تاثیر قند، هیپوکامپوس مرکز کلیدی در حافظه است. تحقیقات نشان می دهد موش هایی که از رژیم های غذایی شیرین استفاده کردند، قادر به یادآوری اشیایی که قبلا دیده بودند، نبودند. تغییرات ناشی از قند در هیپوکامپوس منجر به کاهش تولید نورون ها که نقش اساسی در کدگذاری خاطرات دارند و همچنین افزایش تولید مواد شیمیایی ایجاد کننده التهاب می شود .

سازمان جهانی غذا پیشنهاد می کند تا برای محافظت از مغز در برابر چنین مشکلاتی بهتر است میزان مصرف شکر را محدود و آن را به 5% میزان کالری مصرفی در روز (چیزی حدود 25 گرم) کاهش دهید.

با این حال کنار گذاشتن برخی عادت ها مانند خوردن دسر و شیرینی کار آسانی نیست ولی مغز نیز برای ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی سپاسگذار خواهد بود.

https://www.sciencealert.com/

2121

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 2 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: wildbuzz.ir شناسه مطلب: 23

به "شکر با مغز انسان چه می کند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شکر با مغز انسان چه می کند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید