مکمل ها اثر ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارند
به گزارش آوای وحش، رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم مصرف منابع غذایی به جای مکمل ها گفت: مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی (مکمل ها) اثر محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارند.
مهنوش صاحبدل، اظهار کرد: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بروز بیماری های تنفسی از جمله بیماری کووید - 19 دارد. کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد.
وی با اشاره به چگونگی تغذیه به منظور پیشگیری از ابتلا به کروناویروس، اضافه نمود: با مصرف روزانه منابع غذایی حاوی ویتامین C مانند سبزی و سالاد، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی های دارای ویتامین Cمثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی احتیاج بدن به این ویتامین تامین می گردد.
صاحبدل ادامه داد: هویج، کدو حلوایی و سبزی های سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم دارای منابع خوب ویتامین A هستند.
وی گفت: به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن، مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی ها (به جز سبزی های نشاسته ای) و حداقل دو واحد میوه توصیه می گردد .
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است، اضافه نمود: کمبود ریز مغذی ها مانند آهن و روی، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نماید. حبوبات به اسم جایگزین مناسب گوشت، بعلاوه شیر و لبنیات و سبزی های برگ سبز و انواع خشکبار از منابع غذایی این دو ریز مغذی هستند.
وی گفت: تاکید می گردد که از مصرف غذاهای خوب پخته نشده از جمله تخم مرغ عسلی و نیمرو پرهیز گردد.
صاحبدل توضیح داد: مصرف میوه های فصل حاوی آنتی اکسیدان مثل انار، پرتقال های تو سرخ و گریپ فروت توصیه می گردد.
وی در مورد تاثیر مصرف مکمل ها اضافه نمود: مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی (مکمل ها) اثر محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارند بنابراین به جای این مکمل ها، مصرف منابع غذایی توصیه می گردد.
رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مواد غذایی گیاهی مثل سیر، پیاز و زنجبیل حاوی ترکیباتی هستند که در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند اما مصرف بی رویه آن ها توصیه نمی گردد.
وی با بیان اینکه باید از مصرف غذاهایی که در خارج از خانه تهیه می شوند پرهیز کرد، اضافه نمود: مصرف مایعات خصوصا مایعات گرم به منظور دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن توصیه می گردد. از مصرف سوسیس، کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین هم خودداری گردد.
صاحبدل اسم کرد: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد بنابراین مصرف روزانه شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها به مقدار متعادل و از انواع مختلف توصیه می گردد.
منبع: همگردی