برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی با 11 ترفند ساده و سریع

به گزارش آوای وحش، خورش قورمه سبزی شما ترش شده است؟ دیگر نگران نباشید! با ترفندهای ساده و سریعی که در این مطلب برایتان آماده نموده ایم، می توانید به راحتی طعم ترش قورمه سبزی را تعدیل کنید و یک خورش خوشمزه و دلچسب روی سفره ببرید. با این ترفندها، دیگر نیازی به پخت مجدد خورش نیست و می توانید مشکل ترشی قورمه سبزی را برطرف کنید. پس در ادامه با روش ها یا همان ترفندهای برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی همراه ما باشید.

برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی با 11 ترفند ساده و سریع

چرا قورمه سبزی ترش می گردد؟

قبل از اینکه به سراغ راهکار ها برویم، بهتر است بدانید چرا قورمه سبزی ممکن است ترش گردد. دلایل اصلی ترش شدن قورمه سبزی بعد از تهیه قورمه سبزی معمولا شامل استفاده بیش از حد از لیمو عمانی، استفاده از سبزی های ترش یا خاص محلی، پخت طولانی مدت که باعث غلیظ شدن طعم ترش گردد و استفاده از رب گوجه فرنگی می گردد.

ترفندهای برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی

برای برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی، روش های متعددی وجود دارد که می توانند طعم خورشت را متعادل نموده و آن را به یک غذای لذیذ و دل پذیر تبدیل نمایند. این ترفندها بر اساس تجربه آشپزی و استفاده از مواد اولیه ساده طراحی شده اند و شما می توانید با توجه به دسترسی و شرایط خود یک یا چند مورد از آن ها را امتحان کنید. در ادامه، برترین و سریع ترین راهکارهای برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی را آنالیز می کنیم.

1. اضافه کردن شکر، عسل یا قند

یکی از ساده ترین روش ها برای کاهش ترشی قورمه سبزی، اضافه کردن کمی شکر یا عسل است. شکر یا عسل، شیرینی مورد احتیاج را به خورش اضافه نموده و طعم ترشی را متعادل می نماید. برای این کار، به تدریج و با احتیاط شکر یا عسل را به خورش اضافه کنید و در هر مرحله مزه قورمه سبزی را بچشید تا به طعم دلخواه خود برسید. دقت کنید که زیاده روی در اضافه کردن شکر باعث شیرین شدن بیش از حد خورش می گردد.

البته افزودن کمی قند به خورشت هم می تواند طعم ترش آن را تعدیل کند. پیشنهاد می گردد ابتدا اندازه کمی (مثلا یک حبه) اضافه کنید و پس از چشیدن، در صورت احتیاج اندازه بیشتری بیفزایید.

2. استفاده از سیب زمینی

یکی از سریع ترین و موثرترین روش ها برای کاهش ترشی قورمه سبزی اضافه کردن سیب زمینی است. سیب زمینی به علت داشتن نشاسته زیاد می تواند ترشی را به خود جذب کند. برای این کار، یک یا دو عدد سیب زمینی را به صورت نگینی خرد نموده و به قورمه سبزی اضافه کنید. اجازه دهید سیب زمینی ها به مدت 20 تا 30 دقیقه در خورش بپزند و سپس آن ها را از خورشت خارج کنید.

3. افزایش اندازه چربی خورشت

چربی می تواند طعم های مختلف را متعادل کند. اضافه کردن کمی روغن زیتون، کره یا دنبه به قورمه سبزی باعث می گردد که طعم ترشی کمتر احساس گردد. بعلاوه چربی باعث می گردد که قورمه سبزی خوشمزه تر و دلچسب تر گردد.

4. افزودن سبزیجات شیرین مثل هویج

سبزیجاتی مانند هویج، کدو حلوایی و سیب زمینی می توانند شیرینی ملایمی به قورمه سبزی بدهند و طعم ترشی را کاهش دهند. این سبزیجات را به صورت نگینی ریز خرد نموده و به خورش اضافه کنید.

5. استفاده از لبنیات

ماست یا خامه می توانند طعم ترشی را کاهش دهند و به قورمه سبزی یک بافت نرم تر بدهند. برای این کار، اندازه کمی ماست یا خامه را به خورش اضافه نموده و به آرامی هم بزنید. دقت کنید که استفاده بیش از حد از لبنیات ممکن است باعث بر هم خوردن بافت خورش گردد. این روش به خصوص زمانی مفید است که خورشت را سرو می کنید.

6. تنظیم نمک

گاهی اوقات، ترشی بیش از حد قورمه سبزی به علت کمبود نمک است. در این صورت می توانید با اضافه کردن کمی نمک به خورش، طعم آن را متعادل کنید. اما دقت کنید که زیاده روی در اضافه کردن نمک باعث شور شدن خورش می گردد.

7. استفاده از جوش شیرین (با احتیاط)

جوش شیرین می تواند به عنوان یک خنثی نماینده اسید عمل کند و ترشی خورش را کاهش دهد. اما استفاده از جوش شیرین باید با احتیاط انجام گردد، چون اندازه زیاد آن می تواند طعم خورش را تغییر دهد. برای این کار، اندازه بسیار کمی جوش شیرین را در کمی آب حل نموده و به خورش اضافه کنید. بهتر است ابتدا یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین اضافه کنید و پس از چشیدن، در صورت احتیاج اندازه بیشتری بیفزایید.

8. پخت مجدد با مواد تازه راهکاری نهایی برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی

اگر هیچ یک از روش های بالا نتیجه نداد، می توانید اندازهی از قورمه سبزی ترش را دور ریخته و با اضافه کردن مواد تازه مانند گوشت، پیاز، سبزی و ادویه، قورمه سبزی جدیدی درست کنید.

9. کاهش تعداد لیموعمانی یا خارج کردن آن ها

اگر احساس می کنید ترشی خورشت به علت لیموعمانی زیاد است، تعداد آن ها را کاهش دهید یا پس از مدتی پخت، لیموعمانی ها را از خورشت خارج کنید. بعلاوه، قبل از افزودن لیموعمانی بهتر است آن ها را سوراخ نموده و چند دقیقه در آب گرم قرار دهید تا طعم تند و ترش آن کمتر گردد.

10. افزودن رب انار شیرین یا رب گوجه فرنگی کم اسید

رب انار شیرین یا رب گوجه فرنگی کم اسید می توانند به کاهش ترشی خورشت یاری نمایند. اگر رب انار در دسترس دارید، یک قاشق چای خوری اضافه کنید و طعم خورشت را بچشید.

11. استفاده از آب لیمو به جای لیموعمانی

گاهی ممکن است ترشی لیموعمانی تند باشد. در این مواقع می توانید لیموعمانی را حذف نموده و به جای آن اندازه کمی آب لیمو تازه در انتهای پخت اضافه کنید تا طعمی ملایم تر به خورشت بدهد.

نکات مهم برای استفاده از ترفندهای برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی

برای این که ترفندهای گفته شده در بالا نتیجه بخش باشند حتما نکات زیر را هم در مراحل انجام کار مدنظر داشته باشید:

  • تدریجی عمل کنید: در هنگام اضافه کردن هر ماده ای به قورمه سبزی، به تدریج و با احتیاط عمل کنید.
  • مزه کنید: در هر مرحله از اضافه کردن مواد، مزه قورمه سبزی را بچشید تا به طعم دلخواه خود برسید.
  • صبر کنید: پس از اضافه کردن هر ماده ای، به قورمه سبزی کمی زمان بدهید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.

روش های جلوگیری از ترش شدن خورشت قورمه سبزی

پیشگیری همواره بهتر از درمان است! در این بخش نکاتی برای جلوگیری از ترش شدن خورشت قورمه سبزی آورده شده که بهتر است با آن ها آشنا شده و هنگام تهیه این غذا به آن ها دقت کنید:

کنترل اندازه لیموعمانی

برای هر قابلمه میانه، استفاده از 2 تا 3 عدد لیموعمانی کافی است. بعلاوه بهتر است لیموعمانی ها را از وسط نصف کنید تا طعم متعادل تری به خورشت بدهند.

انتخاب رب مناسب

اگر در خورشت قورمه سبزی رب استفاده می کنید، در انتخاب رب گوجه فرنگی دقت کنید. ربی که طعم بسیار ترشی دارد، می تواند خورشت شما را نامتعادل کند. از رب های کم اسید یا رب خانگی بهره ببرید.

تنظیم سبزی خورشت

سبزی خورشت باید به درستی سرخ گردد. اگر سبزی بیش از حد تفت داده گردد، ممکن است طعمی تلخ و ترش به خورشت بدهد. بعلاوه، سبزی تازه و باکیفیت انتخاب کنید. در ضمن از سبزی های محلی با دقت بهره ببرید.

راهکارهای جایگزین برای تعادل طعم خورشت

اگر هیچ کدام از روش های بالا برای شما پاسخگو نبود، می توانید یکی از روش های زیر را امتحان کنید:

  • اضافه کردن کمی عصاره گوشت یا مرغ: این کار می تواند طعم خورشت را غنی تر نموده و ترشی را کم تر کنید.
  • افزودن دوغ یا ماست چکیده هنگام سرو: این روش برای کسانی مناسب است که طعم خورشت ترش را دوست دارند اما می خواهند کمی آن را ملایم نمایند.

برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی با استفاده از ترفندهای ساده ای که در این مقاله ارائه شد، کاملا ممکن است. با این حال، برترین راه، پیشگیری از ایجاد طعم نامتعادل در حین پخت است. اگر روش های بالا را امتحان کردید و باز هم نتیجه دلخواه را نگرفتید، شاید لازم باشد ترکیب مواد اولیه خود را تغییر دهید یا روش پختتان را اصلاح کنید.

با رعایت این نکات می توانید خورشت قورمه سبزی خوشمزه ای با طعمی بی نظیر و متعادل تهیه کنید که همه اعضای خانواده از آن لذت ببرند. اگر شما از روش های دیگری استفاده می کنید، روش هایی برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی و تجربیات خود را در نظرات، با ما به اشتراک بگذارید!

منبع: کتاب کاله
انتشار: 14 آذر 1403 بروزرسانی: 14 آذر 1403 گردآورنده: wildbuzz.ir شناسه مطلب: 1692

به "برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی با 11 ترفند ساده و سریع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برطرف ترشی خورشت قورمه سبزی با 11 ترفند ساده و سریع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید