هفته بیست و هشتم بارداری - آغاز وزن گیری نوزاد
به گزارش آوای وحش، هفته بیست و هشتم بارداری با آغاز سه ماهه سوم همراه است. در این هفته مغز فرزند شما 100 میلیارد سلول مورد نیازش را تشکیل داده است ولی ارتباطی بین اجزا برقرار نیست.
فرزند شما در هفته بیست و هشتم بارداری به سرعت در حال رشد است. چشمانش را باز و بسته می کند و متوجه نور در اطرافش خواهد شد. شیار و برجستگی هایی در مغزش ایجاد گشته که در هفته های آینده تکمیل می گردند. برای آشنایی با تغییرات هفته بیست و هشتم همراه خبرنگاران باشید.
شما به سه ماهه سوم رسیده اید و تقریبا در انتهای راستا بارداری قرار دارید! در سه ماهه آخرتان شما با عوارض و ناراحتی های فیزیکی بارداری روبرو می شوید. وزن اضافی ممکن است باعث بروز دردهای اسکلتی عضلانی در شما شود و خستگی می تواند شما بیشتر از پا بیاندازد. همچنین ممکن است در هنگام خواب یا نشستن به سختی بتوانید به احساس راحتی دست یابید. تنگی نفس نیز ممکن است باعث آزار بیشتر شما در سه ماهه سوم شود.
رشد فرزند در هفته بیست و هشتم
تا این زمان پلک های فرزندتان کاملا بسته بوده است، اما در این هفته جنین آغاز به باز و بسته کردن پلک هایش می کند و حتی بیشتر از آن، اکنون رنگدانه ها در مردمک چشمهایش شکل گرفته اند. با این حال اگر اکنون می توانستید به پشت پلک های فرزندتان سرک بکشید و رنگشان را ببینید، نمی توانید از رنگ آنها مطمئن باشید زیرا که رنگ چشم های نوزادان تا 6 ماه یا حتی یک سال پس از تولد ممکن است تغییر نماید.
در واقع داستان اصلی این سه ماهه مربوط به وزن جنین است. از هفته سی ام به بعد، جنین هفتگی وزنی در حدود 225 گرم اضافه می کند. این اضافه شدن وزن، چیزی بیش از تپل تر شدن گونه های جنین است. اکنون که همه اعضای بدن جنین شکل گرفته و درحال عملکرد هستند، جنین نیاز دارد تا برای محافظت و جدا شدن این اعضا لایه های محافظی را ایجاد نماید. لایه چربی ایجاد شده نیز پس از تولد از بدن نوزاد در برابر تغییرات دمایی محافظت نموده انرژی مورد نیازش را نیز تامین می کند.
از آنجایی که جنین درحال عظیم تر شدن است، ممکن است متوجه کاهش در تکان ها و حرکاتش شد. جنین زمانی قادر بود درون رحم به راحتی با پایش لگد بزند و دستانش را در بالای سر حرکت دهد اما اکنون قدرت مانورش کاهش یافته است. در این مرحله بیشتر امکان دارد فشار ادامه دار را احساس نمایید تا لگد زدن و تکان خوردن های قبل. این مساله کاملا عادی است. این کم شدن فضا، نشانه ای برای نزدیک تر شدن زمان زایمان نیز هست. پزشک شما ممکن است در زمان معاینه به آنالیز حالت قرارگیری جنین بپردازد تا معین شود که آیا سر جنین با قرارگرفتن به سمت پایین آماده به جهان آمدن شده است یا خیر.
هدایت هفته
خودتان را برای موارد غیر منتظره آماده کنید. اگرچه برنامه تان برای زایمان را نوشته اید و یک تصویر کلی از آنچه قرار است اتفاق بیافتد در نظر دارید، اما زایمان های کمی به طور بی نقص اتفاق می افتند. دانستن نشانه های زایمان زودرس، می تواند در کاهش استرس و نگرانی از بروز آن مفید و موثر باشد.
لیست کارهایی که در هفته بیست و هشتم بارداری باید انجام دهید به توضیح زیر می باشد:
- هر دو هفته یکبار با پزشک تان ملاقات نمایید.
- منزل خود را برای سکونت فرزندتان ایمن سازی کنید.
- به همسرتان یاری کنید تا بتواند لگدهای فرزندتان را احساس کند.
- اگر انگشتان شما متورم شده است، حلقه تان را درآورید و تا پس از بارداری در جای امنی قرار دهید.
- بسته به گروه خونی شما و همسرتان ممکن است لازم باشد یک تزریق rhoGAM دریافت نمایید.
آنچه در درون بدن مادر اتفاق می افتد
فرزند شما اکنون می تواند با اراده خوش، پلک هایش را باز و بسته نماید و در صورت تمایل انگشت شصت خودش را بمکد. احتمالا به وزنی نزدیک به 1.13 کیلوگرم رسیده است. اگر جنین پسر باشد، بیضه ها به زودی به داخل کیسه بیضه ها وارد می شوند. مغز جنین به سرعت در حال رشد و توسعه است. یک تصویر سونوگرافی از سر جنین در هفته بیست و هشتم، نشان می دهد که در آن سر نسبت به بدن عظیم تر است. در هنگام تولد، 12 درصد از وزن جنین را مغز او تشکیل می دهد. مغز فرزند شما در این زمان 100 میلیارد سلول مورد نیاز در هنگام تولدش را دارد، اما هنوز به زمان برای ایجاد ارتباط میان این سلول ها نیاز دارد تا بتواند کنترل لازم بر روی اعمالش از اولین قدم ها تا صحبت کردن بدست آورد.
مغز نوزاد انسان در سال اول تولد سریع تر از فرزند همه پستانداران دیگر رشد می کند، این رشد سریع به میزان کالری بالایی نیاز دارد؛ فرزند شما برای تامین این کالری به رژیمی متشکل از 50 درصد چربی نیاز دارد. خوشبختانه شیر مادر و شیر خشک هردو دارای این ترکیب مناسب هستند. اگر این رشد سریع مغز در درون شکم مادر اتفاق می افتاد، سر جنین عظیم تر از آن می بود که در درون رحم قرار بگیرد.
ابعاد و میزان خون در جریان از جفت برای تامین انرژی مورد نیاز جنین به سرعت در حال عظیم تر شدن هستند. به طوریکه جفت که در هفته بیستم وزنی در حدود 170 گرم دارد، اکنون به وزنی معادل 425 گرم رسیده است.
اصطلاحات هفته 28
حالت قرارگیری ROA (right occiput anterior): در این حالت مرسوم قرارگیری جنین قبل از تولد، سر جنین به سمت ران چپ مادر متمایل است و صورت جنین بیشتر به سمت باسن مادر واقع شده است. این حالت قرارگیری یکی از مناسب ترین حالت ها برای تولد جنین است که در آن جنین می تواند به آسانی راستا کانال تولد را یافته از آن گذر کند.
حالت قرارگیری LOA (left occiput anterior): مثل حالت ROA، این حالت قرارگیری نیز امر تولد برای جنین را آسان می کند. در این حالت قرارگیری، سر جنین به طور مورب به سمت کشاله ران راست و باسن مادر قرار گرفته است. از زاویه دید پزشک، سر نوزاد به سمت چپ و پایین متمایل است.
منبع: setare.com