واکسن کرونا برای هیچ گروهی از بیماران منع مصرف ندارد
به گزارش آوای وحش، فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: واکسن کرونا برای هیچ گروهی از مردم و بیماران منع مصرف ندارد و ضروری است همه مردم از جمله بیماران خاص و مزمن هر چه زودتر واکسن بزنند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، داود یادگاری گفت: واکسن کرونا برای هیچ یک از افراد و بیماران منع مصرف ندارد، مردم نباید برای زدن واکسن نگرانی داشته باشند، همه واکسن های تایید شده ای که در ایران و دنیا استفاده می گردد، علیه کرونا ایمنی ایجاد می نمایند، البته ممکن است میزان ایمنی زایی بعضی واکسن ها از بعضی دیگر بیشتر باشد اما با توجه به محدودیت تعداد واکسن ها، هر واکسنی که به گروه های اولویت دار معرفی گردید، بزنند و منتظر نشوند یک واکسن خاص در دسترس آنان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: بیشتر جامعه پزشکی و پرستاری و افرادی که در بیمارستان ها یا مراکز بهداشتی و درمانی مشغول فعالیت هستند یا واکسن کرونا زده اند یا واکسیناسیون آنها در حال اجرا است و این گروه پر خطر که در تماس نزدیک با بیماران هستند، بر اساس اولویت بندی اجرا شده واکسن کرونا را دریافت می نمایند. ممکن است طبقه بندی و اولویت بندی افراد برای دریافت واکسن در کشورهای مختلف تفاوت هایی داشته باشد اما عمدتا بر اساس توصیه های سازمان بهداشت دنیای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند در اولویت قرار می گیرند.
سرعت واکسیناسیون در کشور کُند و این مساله نگران نماینده است
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بعد از کادر درمان، افرادی که بیماری زمینه ای خاصی مثل دیابت یا بیماری های خاص دارند و سالمندان به ترتیب در اولویت تزریق واکسن قرار می گیرند.
وی ادامه داد: امیدواریم به تدریج این گروه ها به واکسن دسترسی پیدا نمایند اما متاسفانه سرعت واکسیناسیون در کشور کُند و این مساله نگران نماینده است.
یادگاری اضافه نمود: واکسن کرونا به طور نسبی برای درصد بالایی از افرادی که این واکسن را تزریق می نمایند، ایمنی ایجاد می نماید. کسانی که واکسن می زنند هم خود ایمن می شوند و هم اطرافیان آنها کمتر در معرض خطر بیماری قرار می گیرند و اگر دامنه واکسیناسیون در کشور گسترش پیدا کند می تواند به قطع زنجیره انتقال بیماری یاری کند.
وی گفت: همه بیماران از جمله بیماران خاص، افراد مبتلا به سرطان، کسانی که شیمی درمانی می شوند یا کورتن مصرف می نمایند نیز باید واکسن تزریق نمایند و واجب است که به همه این گروه ها واکسن تزریق گردد. تا به امروز ثابت نشده که واکسن کرونا برای هیچ یک از بیماری ها ضرری داشته باشد یا ایمنی ایجاد نکند، البته ممکن است بعد از تزریق واکسن یکی دو روز علائم خفیفی مثل تب یا درد باشد که برطرف می گردد. واکسن های موجود تا حد زیادی علیه ویروس های کرونای موجود در کشور از جمله ویروس انگلیسی مصونیت ایجاد می نمایند.
فوق تخصص بیماری های عفونی ادامه داد: افرادی که واکسن کرونا تزریق نموده اند به هیچ عنوان بعد از تزریق، بیماری را به دیگران منتقل نمی نمایند. نکته بسیار مهم دیگر این است که بعضی افراد برای کاهش درد پس از واکسن یا ترس از لخته شدن خون بعد از تزریق واکسن به مصرف قرص استامینوفن یا آسپرین یا داروی دیگری مصرف می نمایند که کار خطرناکی است و اصلا توصیه نمی گردد. نباید همزمان با واکسن، دارویی برای کاهش عوارض موقت واکسن استفاده گردد زیرا عوارض این کار از عوارض خفیف واکسن به مراتب بیشتر است.
یادگاری گفت: در مجموع هیچ منعی برای زدن واکسن وجود ندارد مگر افرادی که به واکسن حساسیت دارند که تعداد آنها بسیار معدود و اندک است. فقط در خصوص زنان باردار توصیه می گردد که با مشورت پزشک واکسیناسیون انجام گردد. البته زنان بارداری که سیستم های بهداشتی و درمانی کار می نمایند و در معرض خطر هستند، جزو گروه های اولویت دار واکسیناسیون هستند، زنان شیرده نیز هیچ منعی برای واکسن زدن ندارند و می توانند واکسن بزنند و به راحتی همزمان با واکسیناسیون به فرزند خود شیر بدهند.
به گزارش ایرنا، تا به امروز 652 هزار و 903 نفر دوز اول واکسن کرونا و 171 هزار و 210 نفر نیز دوز دوم را تزریق نموده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به 824 هزار و 113 دوز رسید.
همچنین حدود دو میلیون دوز واکسن کرونا از فراوری نمایندگان مختلف شامل اسپوتنیک روسیه، چینی، کوواکسین هند و آسترازنکای فراوری کره جنوبی وارد کشور شده است.
منبع: جام جم آنلاین