آنفلوآنزا نوع A در کشور دیده شد
به گزارش آوای وحش، عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا با بیان اینکه حدود 23 درصد مردم هنوز واکسن کرونا نزدند، گفت: این افراد سبب ضعف برنامه می شوند؛ چراکه مبتلا می شوند و سایرین را هم مبتلا می نمایند.
به گزارش ایسنا، دکتر پیغام طبرسی در حاشیه جلسه کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا، در شرح آخرین شرایط کرونا در کشور، گفت: در عموم شهر ها و استان های کشور فرایند کرونا از نظر بستری و ثبت موارد، کاهشی است و آماری که معین شده است زیر 10 هزار نفر موارد تازه داریم.
وی در عین حال اضافه نمود:، اما اینکه بگوییم پیک ششم دقیقا چه زمانی شروع می گردد، قابل پیش بینی نیست؛ ولی، چون ریتم بیماری سینوسی است حتما یک افزایش خواهیم داشت و مهم است که این افزایش، تبدیل به پیک و بحران های پیشین نگردد و با شرایط واکسیناسیون امیدواریم چنین نگردد.
وی با اشاره به اینکه حدود 23 درصد مردم هنوز واکسن نزدند، اظهار کرد: این افراد سبب ضعف برنامه می شوند؛ چراکه مبتلا می شوند و سایرین را هم مبتلا می نمایند و واکسن زده ها را هم دچار بیماری می نمایند. الان واکسن به قدر کفایت از انواع مختلف موجود است و مردم باید تشویق به تزریق شوند.
او تاکید نمود: در جلسه کمیته علمی درحال تصمیم گیری پیرامون تزریق دز سوم هستیم که به چه افرادی تزریق گردد. اکنون دز سوم برای کادر درمان تزریق می گردد و ان شاءلله برای سایر مردم هم دستورالعمل خواهد آمد.
طبرسی ادامه داد: تزریق دز سوم به ترتیب خواهد بود؛ چون شاید همه نیاز به تزریق دز سوم نداشته باشند، ولی افراد پرخطر و سنین بالا مورد هدف هستند؛ زیرا به مرور سیستم ایمنی در این افراد افت می نماید و باید با بوستر دز واکنش ایمنی را تقویت کرد.
طبرسی ادامه داد: عارضه واکسن در مقابل سود آن قابل چشم پوشی و خفیف است و عوارض منجربه مرگ و موارد شدید در حجم تزریق فعلی قابل اغماض است.
وی در پاسخ به سوال درباره افتراق آنفلوآنزا و کرونا و پروتکل های درمانی آن، بیان نمود: بحث بر تست های تشخیصی است و به محض اینکه آزمایشگاه مرکزی اعلام کند آنفلوآنزا به حد قابل توجهی رسیده است، ما تست های تشخیصی آنفلوآنزا را برای افتراق با کرونا فعال می کنیم؛ چون افتراق این دو بیماری از روی علائم زیاد امکان پذیر نیست و باید تمهیدات تست اندیشیده گردد.
طبرسی گفت: فعلا به صورت موردی، موارد آنفلوآنزا گزارش شده است، اما آمار آن قابل توجه نیست. فعلا نوع A آنفلوآنزا گزارش شده است.
وی درباره پروتکل های درمان کرونا اضافه نمود: گایدلاین های درمان کرونا از ابتدا تا به امروز تغییراتی داشته است؛ چون کرونا یک بیماری با تغییر شرایط و علائم است و ممکن است دارویی که امروز تجویز می کنیم شش ماه بعد دیگر کاربرد نداشته باشد و پیش نویس تغییرات تازه به استان ها ابلاغ شده است و گایدلاین های تازهتر هم ظرف یک تا دو هفته آینده ابلاغ خواهد شد.
وی درخصوص بازگشایی مدارس نیز بیان نمود: کمیته علمی کشوری نظر خود را اعلام می نماید و ستاد ملی تصمیم نهایی را متتشر می نماید.
طبرسی ادامه داد: اینکه مدارس و دانشگاه ها بازگشایی گردد یک اصل است، اما اینکه زمان بازگشایی چه زمانی باشد، بیشتر به بازگشایی تدریجی و تماشا عواقب آن معتقد هستیم. اگر پس از تزریق واکسن بتوانند با رعایت پروتکل بازگشایی تدریجی داشته باشند می توان به آن فکر کرد.
او تاکید نمود: درحال حاضر افزایش بستری ناشی از کرونا نداریم. چند شهر قرمز شدند که آن ها افزایش بستری داشتند، اما عمدتا در شهر های بزرگ چنین نبود و عمده شهر های کشور افزایش بستری ندارند.
طبرسی درباره آمار فوتی های ناشی از کرونا نیز گفت: آمار فوتی ها تفاوت دارد وقتی 4000 نفر در ICU بستری هستند تعدادی هم فوت می نمایند و وقتی مثلا به کشوری مانند انگلستان هم نگاه می کنید که 80 درصد واکسیناسیون نموده، می بینید روزی 180 تا 200 مرگ دارد و این همان اصل است که می گوییم کرونا به زودی تمام نخواهد شد و رعایت پروتکل ها لازم است. چون ریتم بیماری سینوسی است افزایش موارد قطعی خواهد بود، ولی مهم این است که افزایش به بحران تبدیل نگردد.
او در پاسخ به سوال دیگر درباره تجمع شهر های قرمز در نوار غربی کشور، توضیح داد: نقاط مرزی که تردد بیشتر است احتمال خطر و بیماری بیشتر است و هنوز کمیته اپیدمیولوژی ما به جمع بندی نهایی نرسیده است.
وی درباره سویه دلتا پلاس نیز گفت: این سویه در حال رصد است و در بعضی کشور ها مانند روسیه و انگلیس شناسایی شده است که سبب افزایش موارد هم شده است، اما در ایران هنوز گزارش رسمی از آن نداریم.
منبع: فرارو