ارتقای فرهنگ عمومی باید اولویت مسئولین استان قم باشد
به گزارش آوای وحش، خبرنگاران/قم فعال فرهنگی با بیان اینکه فرهنگ هر قسمت از جامعه با بخش های دیگر فرق دارد، اظهار کرد: برای ارتقای فرهنگ عمومی در وهله اول باید مسئولین فرهنگی اولویت های شان را تغییر دهند و بهبود فرهنگ را در اولویت قرار دهند.
فرهنگ عمومی عناصری از فرهنگ را شامل می گردد که اثرات آن همه گیر باشد و بیشتر مردم یک جامعه در چگونگی آن نقش داشته باشند و در سبک های رفتار عمومی افراد جامعه یا عرف و عادات و رسوم و زبان آن جامعه ریشه دارد و اغلب ابعاد زندگی مردم را زیر نفوذ خود دارد و مردم نسبت به آن ها حساسیت دارند.
به طور کلی در تعریف این عبارت به ظاهر ساده اما گسترده گفته می گردد که فرهنگ عمومی؛ فرهنگ غالب و گسترده ای است که در میان عموم جامعه رواج دارد و حوزه ای از عقاید، ارزش ها، جلوه های احساسی و هنجارهاست که اجبار اجتماعی غیر رسمی از آن حمایت می نماید. در مدلی که شورای فرهنگ عمومی ارائه نموده است فرهنگ شامل دو حوزه کلی فرهنگ نظری و فرهنگ عمومی است. فرهنگ عمومی شامل امور فرهنگی، فعالیت ها و امکانات می گردد.
فرهنگ عمومی مانند کل نظام فرهنگی و فرهنگ، در چهار وجه ظاهر می گردد: درونی، روانی، نمادی، نهادی و آثار. از این رو می توان رگه های فرهنگ عمومی را در همه این جلوه ها یافت. فرهنگ عمومی، در کنار فرهنگ رسمی، در همه حوزه های زندگی اجتماعی، خانواده، حکومت، اقتصاد و آموزش و پرورش و نظایر اینها حضور دارد. از این رو نمی توان آن را به حوزه مشخصی محدود ساخت.
سید محمد اسماعیل طبا در گفت و گو با خبرنگاران به اهمیت بهبود شرایط فرهنگ عمومی اشاره نمود و گفت: فرهنگ به طور کلی یک مجموعه ای از رفتار های هنجار و پذیرفته شده در یک جامعه است.
وی با بیان اینکه فرهنگ هر قسمت از جامعه با بخش های دیگر فرق دارد، اظهار کرد: برای ارتقای فرهنگ عمومی در وهله اول باید مسئولین فرهنگی اولویت های شان را تغییر دهند و بهبود فرهنگ را در اولویت قرار دهند.
این فعال فرهنگی ادامه داد: مسئولین در سیاست گذاری در زمینه فرهنگ عمومی باید ذائقه به روز مردم را در نظر بگیرند و متناسب با احتیاج روز مردم به اعمال سیاست در این حوزه بپردازند.
طبا با اشاره به لزوم ایجاد اتاق فکر جهت هم اندیشی برای سیاست گذاری در امور فرهنگی استان، خاطر نشان کرد: متاسفانه در حال صرفا از 10 درصد از ظرفیت های استان برای بهبود سازی مسائل فرهنگی استفاده می گردد.
وی در مورد مولفه های فرهنگ عمومی در جامعه ابراز کرد: برای ساخت فرهنگ در استان قم، سه نهاد آموزش و پرورش، صدا و سیما و مساجد بسیار مهم و تاثیر گذار هستند.
این فعال فرهنگی دامه داد: با تمرکز بر سه مورد مذکور و سرمایه گذاری در آنها قطعا می توان شاهد تاثیرات مثبت بر فرهنگ عمومی جامعه بود.
طبا طرح خانواده سالم را ضروری ترین برنامه عملیاتی بخش فرهنگی جامعه قلمداد کرد و گفت: اگر خانواده ها با یاری سیستم آموزشی، مساجد و رسانه ها بتوانند فرهنگ درونی خود را ساماندهی نمایند و بهبود ببخشند، تحول عظیمی در جامعه رخ می دهد و دیگر احتیاجی به سرمایه گذاری در مورد حل آسیب های اجتماعی نیست.
منبع: خبرگزاری ایسنا