تحلیل بلومبرگ از شرایط اوپک؛ دورنمایی تیره و تار

به گزارش آوای وحش، بلومبرگ در تحلیلی با اشاره به شرایط رقبای اوپک و اشباع بازار شرایط این نهاد نفتی را تیره و تار پیش بینی کرد.

تحلیل بلومبرگ از شرایط اوپک؛ دورنمایی تیره و تار

به گزارش خبرنگاران به نقل از بلومبرگ، اوپک و متحدانش که به اتفاق در حدود نیمی از فراوری نفت دنیا سهم دارند، دور جدیدی از کاهش فراوری را با هدف متوازن نگه داشتن بازار و تقویت قیمت ها شروع کردند اما عرضه رو به رشد از سوی رقیبان این گروه، بازار را در معرض تهدید اشباع عرضه قرار داده است. گزارش ماهانه اوپک نشان داد که چالش رشد عرضه غیراوپک فراتر از مناطق نفت شیل تگزاس و داکوتای شمالی آمریکا رفته و این گروه با رشد فراوری کشورهایی مانند نروژ و گویان روبرو است.

اوپک پیش بینی رشد فراوری غیراوپک در سال 2020 را به میزان 180 هزار بشکه در روز افزایش داد و به 2.35 میلیون بشکه در روز رساند. پروژه های فراساحلی که زمانی به دلیل قیمت های پایین نفت غیراقتصادی به نظر می رسیدند کلید خورده اند و با وجود دورنمای کندی رشد فراوری آمریکا، این کشور همچنان منبع دو سوم از فراوری جدید به شمار می رود.

اگرچه این گروه برآورد خود از رشد تقاضای دنیای برای نفت را بالا برد اما عرضه رقیب حدود دو برابر سریع تر رشد خواهد نمود و استراتژی این گروه برای حفظ درآمدهای نفتی اعضایش را در خطر شکست قرار می دهد. نفت برنت اکنون پایین 65 دلار در هر بشکه معامله می گردد که نزدیک به سطح پیش از درگرفتن تنش های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه است.

اوپک و متحدانش نظیر روسیه و قزاقستان از ابتدای سال جاری کاهش فراوری خود را عمیق تر نموده اند تا مازاد ذخایر دنیای نفت را حذف نمایند و متعهد شده اند فراوریشان را به میزان حدود 2.1 میلیون بشکه در روز محدود نگه دارند. گزارش ماه جاری اوپک نشان داد که این تدابیر باید برای پایین بردن سطح ذخایر نفت در سه ماهه اول کافی باشد اما مازاد عرضه احتمالا در سه ماهه دوم بروز می نماید.

عربستان که بزرگترین عضو اوپک است، در دسامبر فراوریش را به میزان 111 هزار بشکه در روز کاهش داد و به 9.762 میلیون بشکه در روز رساند. این کشور حتی پیش از اجرای دور جدید توافق کاهش فراوری، کاهش بیشتری در فراوریش صورت داد. در نتیجه فراوری نفت اوپک در دسامبر به 29.44 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد.

اگر سایر کشورها تنها به بخشی از تعهداتشان عمل نمایند، میانگین فراوری نفت اوپک در سه ماهه نخست سال 2020 به 29.19 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد نمود. با این همه حتی پایبندی کامل هم از رشد سطح ذخایر نفت در سه ماهه دوم جلوگیری نخواهد نمود و برای جلوگیری از این اتفاق، فراوری نفت اوپک باید به 28.56 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

فراورینمایندگان مشارکت نماینده در پیمان اوپک پلاس قرار است اوایل مارس برای بازبینی استراتژی فراوری خود ملاقات نمایند.

  • دفع شوک ها به یاری فراوری غیراوپک

در این بین، آژانس بین المللی انرژی در گزارش ماهانه خود بیان کرد افزایش فراوری نفت از سوی کشورهای غیرعضو اوپک مخصوصا آمریکا به همراه سطح بالای ذخایر دنیای به دفع شوک های سیاسی در بازارهای نفت یاری خواهد نمود.

این آژانس پیش بینی کرد حتی اگر اعضای اوپک به طور کامل به تعهدشان برای محدودیت عرضه عمل نمایند، میزان فراوری اوپک از تقاضا برای نفت این گروه فراتر رود.

طبق برآورد آژانس بین المللی انرژی، اوپک در ژانویه 29.3 میلیون بشکه در روز نفت فراوری نموده که 700 هزار بشکه در روز بالاتر از تقاضای پیش بینی شده برای نفت این گروه است.

با این حال عرضه دنیای نفت در دسامبر که عربستان سعودی فراوری خود را محدود کرد و همچنین به دلیل کاهش فصل فراوری سوخت زیستی، 780 هزار بشکه در روز کاهش ماه به ماه داشت.

رشد تقاضا برای نفت در چین و هند در سال 2019 به میزان چشمگیری رشد کرد اما در آمریکا ثابت بود. آژانس بین المللی انرژی پیش بینی خود از رشد تقاضای دنیای برای نفت را تغییر نداد و 1.2 میلیون بشکه در روز نگه داشت.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 14 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: wildbuzz.ir شناسه مطلب: 55

به "تحلیل بلومبرگ از شرایط اوپک؛ دورنمایی تیره و تار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تحلیل بلومبرگ از شرایط اوپک؛ دورنمایی تیره و تار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید