طرز تهیه سالاد عدس؛ یک پیش غذای مقوی
به گزارش آوای وحش، سالاد عدس یکی از انواع سالادهای سرد است که به علت داشتن عدس در ترکیباتش بسیار مقوی است و می تواند یک وعده غذایی کافی محسوب گردد.
سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیباتی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند.
سالاد ها از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با چاشنی هایی مثل سرکه، سس، نمک، فلفل، آب لیمو، آب غوره و... تشکیل می شوند که معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، حبوبات پخته، گوشت، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد عدس یکی از سالاد های خوشمزه و مقوی است که به علت داشتن دانه های عدس سرشار از خاصیت است و با داشتن سبزیجات در ترکیباتش یک وعده غذای کامل و مغذی محسوب می گردد. در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد عدس خوشمزه همراه با سس مخصوص این سالاد و ارائه نکات مهم مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد عدس
عدس پخته: 1 لیوان
کلم بنفش: نصف یک عدد
خیارشور: 300 گرم
جعفری و شوید خرد شده: نصف لیوان
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
فلفل سبز: 1 عدد
نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای معین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
2 ـ نکات مربوط به فلفل سبزفلفل سبز سرشار از مواد مغذی و ویتامین c است که در تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از گرفتگی رگ های قلب، کنترل دیابت، پاک سازی ریه و افزایش اشتها نقش مهمی دارد. فلفل هالوپینو یکی از خوشمزه ترین انواع فلفل سبز است که طعم تند و طبع گرمی دارد و برای تهیه انواع ترشی و سالاد گزینه بسیار مناسبی است. برای تهیه سالاد عدس می توانید از هر نوع فلفل تند یا شیرین که مطابق ذائقه شما باشد، بهره ببرید.
3 ـ نکات مربوط به کلم
بسیاری از افراد کلم را به خاطر بوی آن دوست ندارند؛ بنابراین مهم ترین نکته در خصوص تهیه این سالاد از بین بردن بوی کلم است. برای این منظور کلم ها را خرد کنید و به مدت 15 دقیقه داخل آب یخ قرار دهید، بعد داخل صافی بریزید و اجازه بدهید آب آن کشیده گردد. با این ترفند بوی بد کلم از بین می رود و درنهایت سالادی خوش طعم و خوش عطر خواهید داشت.
طرز تهیه سالاد عدس
ابتدا کلم قرمز را به صورت خیلی ریز خرد کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید؛ سپس عدس پخته، خیار شور خرد شده، فلفل سبز خرد شده و جعفری و شوید خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
در مرحله بعد روغن زیتون را همراه با آبلیمو و نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و روی سالاد بریزید. سالاد را قبل از سرو به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا مواد به خورد هم بروند، نوش جان.
منبع: فرارو
منبع: فرادید