طرز تهیه پاستا تنوری خانگی کاملا رستورانی
به گزارش آوای وحش، پاستا تنوری خانگی یکی از غذاهای خوش عطر و دلچسبی است که با مواد ساده و در دسترس آماده می گردد و گزینه ای عالی برای وعده های ناهار یا شام خانوادگی است. ترکیب پاستا رشته ای با قارچ، پیاز، سیر و سس بشامل غلیظ، طعمی کرمی و خاص به این غذا می دهد. از طرفی، لایi طلایی و کش دار پنیر پیتزا روی پاستا، آن را به غذایی مجذوب کننده برای همه اعضای خانواده تبدیل می نماید. طرز تهیه پاستا تنوری، بدون احتیاج به گوشت یا مرغ، هم کاملا مقوی و سیرکننده است.
مواد لازم برای طرز تهیه پاستا تنوری
- پاستا 300 گرم
- پیاز بزرگ 1 عدد
- سیر 2 حبه
- قارچ 200 گرم
- کره 50 گرم
- آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
- شیر 1 لیوان
- پنیر پیتزا به میزان لازم
- جعفری تازه یا خشک به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه، آویشن به میزان لازم
طرز تهیه پاستا تنوری
مرحله اول: سرخ کردن پیاز و آماده سازی قارچ
پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی گردد. قارچ ها را ورقه ای خرد کنید و برای طعم بهتر می توانید آن ها را بلانچ کنید؛ به این صورت که 30 ثانیه در آب جوش ریخته و سپس در آب و یخ قرار دهید. بعد از خشک شدن، قارچ را به پیاز اضافه کنید و با حرارت میانه تفت دهید. سیر رنده شده را اضافه نموده و مجددا تفت دهید. در این مرحله کمی جعفری، نمک، فلفل و آویشن اضافه کنید.
مرحله دوم: آماده کردن سس بشامل
کره را در قابلمه ای روی حرارت ملایم آب کنید. آرد را اضافه نموده و با کره تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته گردد و رنگ آن تغییر نکند. شیر را کم کم اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا گلوله نگردد. در نهایت کمی نمک، فلفل و آویشن اضافه کنید. سس را روی حرارت میانه هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد، نه خیلی رقیق و نه خیلی غلیظ.
مرحله سوم: پخت پاستا
در یک قابلمه آب و کمی نمک بریزید و جوش بیاورید. پاستا را اضافه کنید و بگذارید نرم گردد، اما له نگردد. پس از پخت، پاستا را آبکش نموده و با مخلوط پیاز و قارچ هم بزنید تا کاملا قاطی شوند.
مرحله چهارم: چیدمان در قالب و افزودن سس
مخلوط پاستا و سبزیجات را در قالب فر یا ظرف پیرکس بریزید. سس بشامل را روی آن بریزید تا تمام سطح پاستا پوشانده گردد. سپس پنیر پیتزا و کمی آویشن روی سس بپاشید.
مرحله پنجم: پخت نهایی در فر
ظرف را به مدت 10 دقیقه در فر گازی از قبل گرم شده با دمای 160 درجه سانتی گراد قرار دهید. سپس شعله بالای فر (گریل) را روشن نموده و اجازه دهید پنیر طلایی و کمی برشته گردد. زمان گریل بسته به ترجیح شما برای طلایی شدن پنیر قابل تنظیم است. بعد از این که روی پاستا خوب طلایی شد، پاستای تنوری شما آماده است. نوش جان!
نکات مهم برای تهیه پاستا تنوری
تهیه پاستا تنوری بهتر است با رعایت چند نکته ساده اما کاربردی انجام گردد تا طعم و بافت عالی داشته باشد. در ادامه به این نکات می پردازیم.
انتخاب پاستای مناسب
برای تهیه پاستا تنوری بهتر است از پاستاهایی بهره ببرید که حالت نرم و کشیده دارند، مانند تالیاتلی یا فتوچینی. این نوع پاستا پس از پخت و پخت دوباره در فر، بافت خود را حفظ می نماید و له نمی گردد. پاستاهای کوتاه مثل پنه یا فوسیلی نیز قابل استفاده هستند، اما برای زیبایی و طعم بهتر، پاستای بلند توصیه می گردد. اگر دوست دارید انواع ماکارونی شکلی یا پاستا را بشناسید به خبرنگاران مراجعه کنید.
بلانچ کردن قارچ
بلانچ کردن قارچ باعث می گردد آب اضافی آن گرفته گردد و از نرم شدن بیش از حد و شل شدن پاستا جلوگیری می نماید. روش ساده بلانچ این است که قارچ ها را به مدت 30 ثانیه در آب جوش ریخته و سپس در آب و یخ سرد کنید تا رنگ و بافت آن حفظ گردد. حتی اگر قارچ ها تازه و با کیفیت باشند، این روش باعث افزایش طعم و جلوگیری از تلخ شدن غذا می گردد.
ترکیب پیاز و سیر با حرارت مناسب
پیاز و سیر باید با حرارت میانه تفت داده شوند تا طعم طبیعی خود را آزاد نمایند و نسوزند. حرارت زیاد باعث تلخی و سوختن سیر و پیاز می گردد. اضافه نمودن کمی نمک در این مرحله باعث می گردد آب پیاز گرفته گردد و تفت دادن سریع تر گردد.
دقت در تهیه سس بشامل
سس بشامل قلب این پاستا است. آرد باید با کره کاملا حل گردد و سپس شیر کم کم اضافه گردد تا گلوله نگردد. حرارت نباید زیاد باشد، زیرا باعث غلیظ شدن سریع و ایجاد گلوله می گردد. سس باید حالتی نرم و کرمی داشته باشد، نه خیلی رقیق و نه خیلی سفت. برای طعم بهتر می توان کمی فلفل سیاه تازه و آویشن اضافه نمود.
پخت دقیق پاستا
پاستا باید قبل از ریختن در فر به مقدار کافی پخته گردد، اما له نگردد. دانه های پاستا نباید بیش از حد نرم یا چسبنده باشند، چون در فر بیشتر نرم خواهند شد. برترین روش این است که پاستا را به صورت نرم با کمی مقاومت آبکش کنید.
زمان و دمای مناسب پخت نهایی
ظرف پاستا باید ابتدا در فر با دمای میانه قرار گیرد و سپس شعله بالای فر (گریل) روشن گردد تا پنیر طلایی و برشته گردد. توجه کنید که زمان طولانی باعث سوختن پنیر و خشک شدن پاستا می گردد. اگر دوست دارید پنیر بیشتر برشته گردد، زمان گریل را به تدریج افزایش دهید و زیر نظر داشته باشید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه پاستا تنوری
پاستا تنوری یک غذای ساده و خوش طعم است، اما بعضی نکات کاربردی در پخت آن ممکن است سوال ایجاد کند:
پاستا را قبل از فر باید کامل بپزم یا نیم پز کافی است؟
پاستا باید نیم پز و کمی مقاوم آبکش گردد تا هنگام قرار گرفتن در فر له نگردد.
می توانم پنیر پیتزا را حذف کنم یا جایگزین کنم؟
بله، می توانید از پنیر موزارلا کم چرب یا حتی پنیر پارمزان برای طعم و طلایی شدن روی سطح بهره ببرید.
می توانم خامه صبحانه را در سس اضافه کنم؟
بله، افزودن یک قاشق غذاخوری خامه باعث لطافت و کرمی تر شدن سس می گردد، مخصوصا اگر می خواهید طعم غنی تر داشته باشید.
دمای مناسب فر برای طلایی شدن پنیر چقدر است؟
ابتدا 160 درجه سانتی گراد حرارت میانه، سپس شعله بالا (گریل) برای طلایی شدن پنیر کافی است؛ مراقب باشید زمان طولانی پنیر نسوزد.
منبع: کتاب کاله