طرز تهیه مربای آلبالو فوری خانگی با طعم و رنگ بی نظیر
به گزارش آوای وحش، مربای آلبالو به علت طبع سرد و خنک خود در روزهای تابستان برترین گزینه برای وعده صبحانه محسوب می گردد. خواص آلبالو را نمی توان نادیده گرفت پس حالا که در بازار به وفور آلبالو وجود دارد از مربای آلبالو و ترشی آلبالو غافل نشوید. شما در این مطلب می توانید طرز تهیه مربای آلبالو فوری را بخوانید و آن را با دستور خانگی درست کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای آلبالوی فوری
- آلبالو یک کیلو و نیم
- شکر یک تا یک کیلو و نیم
طرز تهیه مربای آلبالو فوری
1. آلبالوها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالوی فوری باید آلبالوها را خوب بشویید و هسته شان را با یاری نی یا هسته گیر بگیرید. مراقب باشید که آلبالوهای تازه تان له نشوند. در این دستور با هسته ها کاری ندارید پس آن ها را دور بریزید. حال با پیدا شدن سرو کله آلبالو تازه در بازار، از تهیه مارمالاد آلبالو برای کیک ها و شیرینی هایتان غافل نشوید.
2. مربا و شکر را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالو فوری باید همچون دستور مربای آلبالو بدون شکر خانگی، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. نیمی از آن را با آلبالو بپوشانید و روی آن را شکر بریزید. این کار را تا جایی ادامه دهید که آلبالو و شکر تمام شوند. در نهایت روی آلبالوها را شکر باید گرفته باشد. در طرز تهیه مربای آلبالو معمولا ظرف آلبالو و شکر را به مدت یک شبانه روز داخل یخچال می گذارند تا علاوه بر آب انداختن، آلبالوها هم رنگ خود را پس دهند. با این کار شربت آلبالو خوش رنگ خواهید داشت. در دستور تهیه مربای آلبالوی فوری آن را تنها برای چند ساعت در یخچال بگذارید کافی است.
3. مربای آلبالو را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه مربای آلبالوی فوری باید قابلمه را با شعله زیاد برای 10 دقیقه روی حرارت بگذارید. با جوش آمدن مربا، حرارت را کم کنید تا آرام آرام جوش بخورد. هنگام پخت آلبالوها باید کف روی قابلمه را حتما بگیرید تا رنگ مربایتان تیره نگردد. با گذشت 30 دقیقه مربا به غلظت دلخواه می رسد. شما در این مرحله باید زمان دهید که کمی خنک گردد سپس آن را در شیشه های تمیز و استریل شده بریزید. شما با توجه به فواید صبحانه خوردن بر سلامتی، می توانید مربای آلبالو را هم در کنار پنیر و خامه صبحانه جای دهید.
نکات تکمیلی پخت مربای آلبالوی فوری
مربای آلبالو را مانند مربای هویج به راحتی و با روش های متفاوتی می توان درست کرد. شما اگر به دنبالی مربای خانگی با طعم و رنگی بی نظیر هستید حتما نکات زیر را رعایت کنید.
انتخاب آلبالو برای تهیه مربا
در طرز تهیه مربای آلبالو فوری در انتخاب این میوه نوبرانه باید نهایت دقت را داشته باشید تا مربایتان خو ش رنگ و لعاب گردد. از خواص آلبالو در سلامتی و رژیم غذایی افراد نمی توان غافل شد پس به هنگام خرید حتما آلبالوی درشت، سالم، قرمز و با کیفیت را انتخاب کنید. در آخر آن که از آلبالوهای پیوندی برای تهیه مربا هرگز استفاده نکنید چراکه رنگ و بوی دیگر آلبالوها را ندارند و به علت گوشتی بودن، کیفیت مربا را پایین می آورد.
علت تلخ شدن مربای آلبالو
یکی از دستورهای تهیه مربای آلبالو با وانیل است که نباید همان ابتدا داخل قابلمه ریخت چراکه تلخی بدی به مربا پس می دهد.
جلوگیری از شکرک زدن مربا
شما برای آن که مربایتان شکرک نزد می توانید در چند دقیقه آخر کمی آب لیمو به آن اضافه نموده و هم بزنید. مربا به دلایل مختلفی شکرک می زند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- نگرفتن کف روی مربا
- جوشیدن بیش از حد مربا
- استفاده بیش از حد از شکر
دلایل کپک زدن مربا
شما اگر مربای آلبالو را در جای خنک نگه داری کنید نباید انتظار کپک را داشته باشید. با وجود نگه داری در دمای یخچال یا خنک اگر کپکی روی مرباهایتان دیدید حتما اشکال را در دلایل زیر پیدا کنید:
- کم بودن شکر
- نپختن کامل آلبالوها
- قوام نیامدن شربت
- جوشیدن کم شربت
- استفاده از قاشق فلزی
پخت و خوش رنگ تر شدن مربای آلبالو
مهم ترین نکته برای پخت مربای آلبالو فوری استفاده از قابلمه لعابی است. در دستور تهیه آن، برعکس مربای به نباید در قابلمه گذاشته گردد. شما برای جلوگیری از سر رفتن حتما از قابلمه ای با دو برابر ظرفیت بهره ببرید. نکته دیگر آن که از قاشق چوبی برای هم زدن بهره ببرید چراکه قاشق استیل منجر به آب انداختن مربا می گردد.
منبع: کتاب کاله